FriskrivningTänk på att allt du gör är du ansvarig för!

måndag 26 mars 2018

Axfood gör Langosen

I helgen gjordes det langos som inmundigades med stor njutning av familjen och svägeska med svåger.
Det är frugan som återinfört denna delikatess hos oss. Innan vi gifte oss hade jag bara ätit langos efter att stått i långa långa köer på vattenfestivalen i Stockholm. Då till ett pris som var skyhögt (precis som priset för ölen). De där Stockholmarna vet att ta betalt.

Våra Langos består av friterat bröd som vi kallar sulor eftersom de är lagom sega när de är som bäst, vitlökssmör med väl avvägd vitlöksmängd, gräddfil, rödlök, avokado samt räkor som köpts frysta med skal för att få mycket smak för pengarna som möjligt.
Hur som helst så blev det väldigt lyckat och extra gott eftersom jag glömde att köpa avokado på ICA vilket gjorde att det fick bli en snabbis till Hemköp. Där visade det sig att avokadona va perfekta. Det räckte med att köpa den mängd som skulle användas utan att behöva köpa några extra som man alltid måste göra på ICA.
Så tack till Axfood för bra produkter hos Hemköp. Denna empiriska studie är inte en studie utan en engångsföreteelse. Men faktum är att avokadona (avokadosen) på ICA så gott som alltid är dåliga.
Höjden var när de på ICA satte upp en lapp att de avokados som säljs som ätmogna inte kunde garanteras vara mogna... Vad är tanken med det, att betala en massa extra för något som inte är det som de påstås vara men kanske är det? Är det bara så att risken för omognad är lägre?
Om avokadosen alltid är bra på Hemköp har jag ingen aning om men det ska undersökas.

Kom att tänka på att äta langosmiddag är lite som att äta tacomiddag, det skickas saker fram och tillbaks mest hela tiden. Jag gillar förenkling och att logistiken flyter så vi använde två skålar för varje tillbehör i  olika ändar av bordet för att alla enkelt skulle nå det man ville ha.

Allt som allt en trevlig investering på gemenskapskontot :)


/Guldfirren

4 kommentarer:

 1. Nästa gång jag är på festival, oavsett stad, så ska jag prova en langos. Alltså jag tror att jag någon gång för sisådär 30år sedan på fyllan tog ett bett av fjällans men minns inte vad det smakade, var det någon plätta med något grej innuti? När jag sedan inmundigar den ska jag tänka på dig Firren och sedan kommer jag säkert att skriva ett blogginlägg om min upplevelse!
  Ha ha, ha det gott kompis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha ja gör det, ta det lugnt med fyllan bara ;)

   Det är lite som ett friterat naan-bröd till utseendet och sen önskade tillbehör uppepå.

   Jag glömde att säga att det även "ska" vara rom på. Vi brukar ha stenbitsrom.

   Det finns hur många recept som helst om du inte orkar vänta till nästa festivalbesök :)

   https://kit.se/2016/11/11/66414/sa-gor-du-langos/

   /Guldfirren

   Radera
 2. Tvågångsföreteelse! Avocadon från hemköp alltså... /Frugan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej frugan,Ja just det du köpte ju ett helt nät från en annan Hemköp och det var bara fina avokados det med.

   Radera