FriskrivningTänk på att allt du gör är du ansvarig för!

onsdag 28 mars 2018

Torrt krut

Nu rackarns ska det sparas krut!

Investeringspengar ska samlas på hög ett tag framåt för att ha en buffert och inte ta alla pengar ned om det svänger ned.
Framtiden vet jag inget om men många verkar göra det verkar det som när jag läser på nätet om börsen och världsekonomin. Hur de kan veta har jag ingen aning om... Men det var ju just det.. Jag vet inte... ;)
Inte helt otänkbart att det börjar närma sig en självuppfyllande profetia där det går ned för att alla tror att det ska gå ned och börjar sälja. Men men jag vet inte...

Bara att lyssa på frasen får mig att tycka att det är logiskt att ha torrt krut. Tänk om björnen rusar mot mig och så har jag inget torrt krut... Inte bra, inte bra!
Visst, frasen är vald för att passa min åsikt i ämnet och det finns många liknelser att använda. Som att ha en buffert eller en krockkudde. Själv tycker jag det går att jämföra med att inte ha en extra toarulle på toaletten. Rätt som det är sitter man där och pappret tar slut! Om det då inte finns en extra rulle i skåpet, eller var man förvarar den, så kan det blir jobbigt.
Motsattsen är att investera alla pengar direkt. Det har jag provat lite i överkant. Till och med köpt billiga aktier bara för att de är billiga och kanske inte så stabila eller genomtänkta. Allt för att maxa innehaven. Alla pengar på börsen!
Det har även lett till en del dyra inköp och höga courtage bara för att ha alla pengar investerade. Inte helt smart. Jag tänker lite på historien om haren och sköldpaddan och känner mig lite som en hare som tror att den är en skölpadda. För att sen blir förvånad att den va en hare.

Nu är tanken att det ska blir mer sköldpadda av mig eller ialla fall av portföljen. Det är en bit kvar. Delvis medvetet för att det nu i början investerar jag på aktier och preffar med högre avkastning men delvis för att jag har kvar lite av det som inköpts av haren som trodde den va en sköldpadda.

Jag tänker inte sälja utan bara låta bli att köpa ett tag.
Mest för att det ska finnas en buffert att kunna handla för när det finns billigt att handla av. Som nu, nu köpte jag 9st. ALM Pref för 103,50 kr, 9 st. Kallbäck Property Invest för 137,50 kr och 11 st. Bosjö fastigheter för 116,50 kr. Dessa köpte jag för att de idag sjönk pga. att de delar ut.

Förhoppningsvis kommer det att ge mig lite ro och njutning att ha torrt krut och en exrtra rulle i skåpet.
Portföljsidan är uppdaterad.


Så alltså: Jag ska hålla in hästarna framöver och njuta av mitt torra krut./Guldfirren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar