FriskrivningTänk på att allt du gör är du ansvarig för!

måndag 12 mars 2018

Fattig månad - Konsumera eller Investera?

Mars är en riktigt fattig månad på grund av en massa feta utlägg och smala löner i februari.
Köpte golv till ett rum i källaren som i dagsläget endast har betonggolv och har haft det sedan vi köpte huset för lite drygt två år sedan.
Det är samma i hela källaren, alla golv ska läggas utom i ett litet rum som avklarades innan sommaren och ute-projekten.

Huset köptes på exekutiv auktion vilket gjorde att vi sparade drygt 480k. Tyvärr så blev det inte 480k över, men lånet blev lite mindre vilket känns riktigt bra.
Med det följde också väldigt mycket jobb att göra på huset. Inget jag inte klarar av men ändå rätt mycket.

Om jag skulle räkna huset som en investering så antar jag att golvinköpet skulle kunna ses som en investering även det med tanke på att den kommer att höja värdet på huset, om än lite. Sen kommer nästa rum som skall göras iordning och därmed höja värdet lite. Lite som att äta en elefant, en liten bit i taget. Sedan kommer vi kunna värdera om huset å vips så är andelen lån lägre.

Fast huvudanledningen är att få iordning rummen så vi trivs.

Å lite konsumtion tar jag gärna för att trivas :) Äh! Vem försöker jag lura... jag är sjukt bekväm å kan tänka mig att betala en massa för att njuta å ha det bra. MEN det håller jag på att ändra på.
Ett stadigt tag i kragen bara så ska jag se till att ruska om å få lite ordning på gubben. Sent ska syndaren vakna å allt det där... (visste inte att jag syndat såå mycket bara...)

Tja.. vi gnetar på så ska det nog ordna sig... Skrämmande bra planering va?! Nä, men det har alltid ordnat sig och kommer alltid att göra det.


/Guldfirren3 kommentarer:

 1. Det knepiga med investeringar är att det är så förbaskat roligt och man ägnar det mycket uppmärksammhet och lever som i en bubbla och plötsligt vaknar man med två parralella liv! va fan kom det ifrån?
  När man väl lyckas balanser det på ett bra vis och bara låter det rulla på så kan man slappna av lite och inser att böresn är en sak och det verkliga livet är något annant och faktiskt det viktigaste. Jag brukar alltid säga till mina vuxna barn när de ringer eller hälsar på och har något problem de tycker är jobbit. Om vi tittar tillbaka i ditt liv, finns det då någonting som vi inte har löst? Svaret är alltid nej. Ja men då så.. varför oroar du dig, vi löser det denna gången också!

  SvaraRadera
 2. Ja jag kan ha köpt för lite mer än planerat, några buffertpengar har blivit aktier :P Glömde bort verkligheten och nuet.

  Jo så sant, det löser sig och det viktigaste är att man tar hand om sin familj.

  Tack för kommentaren.


  /Guldfirren

  SvaraRadera
 3. Ha ha, jo jag känner igen mig, jag har bombat ut min buffert ett par gånger till förmån för investeringar istället. Nu är jag på väg att bygga upp en ny och har bestämt mig för att låta den vara. visst svider det lite att se typ 25 000:- sitta på ett lågräntekonto utan att göra någon nytta men jag får ta det för jag tror det svider mer att behöva sälja aktier om jag skulle behöva de där pengarna någon gång.

  SvaraRadera